Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 35 bin 237 öğrenci karne aldı.

Elbistan’da Kaymakam Özkan Demir ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Özalp ile Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ın katılımlarıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda karne dağıtım programı düzenlendi.

Öğrencilerin karnelerini dağıtan Kaymakam Demir ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Özalp öğrencilere oyunun yanı sıra bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundular.

Bilim ve teknolojide geride kalmamak için yaz tatilinde de öğrencilere “kitap okuyun ve araştırın” önerisinde bulunan Kaymakam Özkan Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Bugün Elbistan'da 35 bin öğrencimizin karne sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. Yirmi bini ilköğretim düzeyinde, 12 bini ortaöğretim düzeyinde,3 bini okul öncesi dönem olmak üzere yaklaşık 35000 öğrencimize karnelerini veriyoruz. Milli Eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Bilgi çağındayız, çağın gereklerini de çocuklarımızın en iyi şekilde tatilde de olsa değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü artık uluslararası rekabetin çok yoğun olduğu bir dönemdeyiz. Tatil de olsa okumaya devam etmeliyiz. Ailelerimize de bu noktada önemli görevler düşüyor. çocuklarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeli için üstlerine düşen görevleri yapmalarını rica ediyoruz. Çocuklar muhakkak eğlenecekler, dinlenecekler ama çağın gereklerine de ayak uydurmak zorunda olduklarını unutmayacaklar. Elbistan'da eğitim kalitemiz her geçen gün artıyor. Biz de üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz ve yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Özalp’ta konuşmasında, okulda verilen eğitimin tatile girdiğini ancak, evde ve sokaktaki eğitimin devam edeceğine dikkat çekerek, ailelere “çocuklarınızın iyi bir birey olmaları için ihmalkar davranmayın” uyarısında bulundu.