Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri’nin kaynağı Pınarbaşı baraj göledinde oluşan kirlilik nedeni ile baraj kapakları açılarak 150 bin metre küp suyun tahliyesi yapılıyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Ceyhan Nehri’nin kaynağı olan Pınarbaşı baraj göledindeki kirlilik nedeni ile, kirli suyun boşaltılması için baraj kapakları açıldı.

Yaz aylarının kurak geçmesi ve gözeneklerin kapanması sonucunda baraj göledindeki su seviyesi düştü. Durağanlaşan su kirlendi ve kötü koku yaymaya başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan İlçe Belediyesi ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri yaptıkları değerlendirmeler sonucunda baraj kapaklarının açılarak kirli suyun tahliye edilip, gözeneklerin açılmasına karar verdi. Alınan kararlar doğrultusunda kapaklar açılarak kirli suyun tahliyesine başlandı.

70 bin metrekare alandan yaklaşık 150 bin metreküp su boşaltılarak, zemin temizleme çalışması yapılacak.

Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş su tahliyesinin yaklaşık üç gün boyunca devam edeceğini belirtti. Tıraş, temizleme çalışmaları da dahil tüm işlerin bir aylık zaman diliminde tamamlanarak yeniden su tutulmaya başlanacağını söyledi.

Belediye ekipleri kirli suyun içme suyu şebekesine karışma ihtimaline karşı da tedbir aldı. Büyükşehir belediyesinin laboratuvarında 15 dakikada bir ölçümler yapılıyor.

Yapılan bütün bu çalışmalarla birlikte, baraj göledinin yeniden coşkulu hale döndürülmesi hedefleniyor.