Alınan bilgiye göre, Ferhat Erdoğan (27) adlı şahıs, teyzesi Urgiye Demir (52) ile Cumhuriyet Mahallesi Nar Caddesi üzerindeki evinde bilinmeyen bir sebeple tartışıp öfke ile evden ayrıldı. Fenalaşan teyze için 112 aranarak ambulans çağrıldı. 112 acil sağlık ekiplerinin Urgiye Demir’i ambulansa koyduğu sırada olay yerine yeniden gelen Ferhat Erdoğan, hareket halindeki aracından inerek ambulanstaki teyzesine otomatik tüfek ile ateş etti. Önceki olayla ilgili araştırma yapan polis ekiplerinin bulunduğu araca da birkaç el ateş eden Ferhat Erdoğan, evin bahçe duvarını siper alarak rast gele ateş ettiği sırada polis ekiplerinin silahlı müdahalesi sonrasında yakalanarak gözaltına alındı.

Ambulansta saçmaların hedefi olan Urgiye Demir 112 ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Demir tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan Ferhat Erdoğan’ın ilçe merkezinde bir ticari taksiye ateş etmesi sonucu seken kurşunun isabet ettiği Samet Ardıç (13) ve Erdal Dal yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 13 yaşındaki Samet Ardıç’ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis olayla ilgili derinlemesine araştırma başlattı.