Caminin hemen karşısında bulunan ve kullanılmayan okulun çevre duvarları yıkılırken, bahçesi de geçici otopark alanı olarak hizmet verecek.

Elbistan Belediyesi, Çekül Vakfı tarafından hazırlanan ve 5 etaptan oluşan konsept projenin 4.etabıyla ilgili çalışmaları başlattı. Ulu Camii önünden başlayarak Battal köprüsüne kadar olan bölgeyi içine alan proje kapsamında Sosyal Yaşam Parkı oluşturulması için eski Atatürk İlkokulu’nun bahçe duvarı, iş makinelerince yıkıldı. Okulun yıkım çalışmaları da projenin uygulama aşamasında yapılacak.

Çekül Vakfı’nın ilçe için hazırladığı Elbistan Ceyhan Nehri Kıyı Düzenlemesi Peyzaj Konsept Projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, projenin etaplar halinde hayata geçirildiğini söyledi.

Elbistan’ın tarihi dokusunu ve kültürünü ortaya çıkarmayı amaçlayan projenin, 4.etabına başladıklarını bildiren Başkan Gürbüz, “Çekül Vakfı’nın hazırladığı Elbistan Ceyhan Nehri Kıyı Düzenlemesi Peyzaj Konsept Projesi, Ceyhan Nehri boyunca Pınarbaşı’ndan başlamak üzere 5 etaplı bir projedir. 1. etap Pınarbaşı Göl Bölgesi, 2. etap Kaynarca Bölgesi, 3. Etap Millet Bahçesinin olduğu bölge, 4. etap Kale seyir parkının olduğu bölgenin tarihi doku olarak korunması sağlanarak sosyal yaşam parkı yapılması, 5. ve son etap olarak ise Ulu Cami önünden başlayıp Battal Köprüsüne kadar olan kısmın düzenlenmesi proje yer almaktadır” dedi.

Bölgenin tarihi dokusu ortaya çıkarılarak bir Sosyal Yaşam Parkı haline dönüşeceğini vurgulayan Başkan Gürbüz, “Proje kapsamında biz de çalışmalarımızı etap etap gerçekleştiriyoruz. Daha önce projenin 2. etabında yer alan Kaynarca bölgesinin çalışmalarını başlamıştık. Şimdi ise projenin 4. etabında yer alan Ulu Cami’nin önündeki bölgede Sosyal Yaşam Parkı’nın yapımı için çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk olarak okul duvarlarının yıkımlarını gerçekleştirdik. Okul yıkılıp, proje uygulama aşamasına geçinceye kadar burayı otopark alanı olarak halkımızın hizmetine açacağız, daha sonra ise burayı Sosyal Yaşam Parkına çevireceğiz. Elbistan gerek tarihi gerekse de geleceği itibari ile çok kıymetli, çok önemli bir şehir. Geçmişte medeniyetlere başkentlik yapmış Elbistan’ımızın tarihi ve kültürel birikimini koruyup ve bu tarihi birikimi ön plana çıkaracak projeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda Ulu Cami’in bulunduğu bölgede tarihi doku korunarak ve geliştirilerek çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, açıklamasının devamında vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve park sorununa değindi.

“Kent Otoparkı projesi hazırladık”

“Kent Otoparkı projemizi uygulamaya geçirerek trafik problemini ve park sorununu bitireceğiz” diyen Başkan Gürbüz,

“İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle beraber istişare ederek trafik sorununu aşabilecek projeler üretmeye çalışıyoruz. Trafik problemi olan bazı cadde, sokaklarda yakın zamanda kaldırım, yol çalışmaları, asfaltlama, stabilize yolların asfaltlanması, alternatif güzergâhlar, park düzenlenmesi ve bizim çok önemsediğimiz “Kent Otopark”ı projemizi uygulamaya geçirerek trafik problemini Elbistan’da bitireceğiz” şeklinde konuştu.