Elbistan’da koronavirüs vakası pik yaptı. Dün yapılan 299 testin 149’u pozitif çıktı. Kaymakam özkan demir öncülüğünde oluşturulan heyet bir kez daha sokağa çıkarak vatandaşları uyardı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’un Elbistan’da ki yükselişi önlenemiyor.  Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince anons ve denetimlerle vatandaşlara kurallara uymaları çağrısı yapılıyor.

Yapılan onca uyarıya rağmen ilçedeki vaka artış sayısının önüne geçilemiyor. Dün yapılan 299 testin 149’u pozitif çıktı.

Rakamların hızla artmasıyla birlikte kaymakam Özkan Demir öncülüğündeki heyet bir kez daha sokağa indi. Kapı kapı dolaşan heyet tarafından  artan vaka ateşinin düşürülmesi için vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları hatırlatıldı.

Öte yandan polis ekiplerinin denetimleri sıklaştırılarak devam ediyor. Maske takmamakta ve evinde karantinada olması gerekirken sokağa çıkan kural tanımazlara halkın sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle ceza yağıyor. Cezalar 900 ile 3 bin 150 lira arasında değişiyor.

Edinilen bilgiye göre, vaka sayılarında artış kaydedilmesi üzerine,  yapılan denetimlerde maske takmayan ve sosyal mesafe kurallarını ihlal edenlere uyarılmaksızın para cezası uygulanmaya başlandı.