Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde işsiz gençleri meslek sahibi yapmak için ilçe belediyesi, İş-kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında argon kaynakçılığı kursu için protokol imzalandı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde işsiz gençler meslek sahibi yapılacak.

Elbistan Belediyesi, İş-kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında argon kaynakçılığı kursu için protokol imzalandı. Kursa katılacak 25 genç kurs süresince mesleğin inceliğini öğrenip, belgelerini alarak kaynakçı olacaklar.

İmza töreninde konuşan Kaymakam Özkan Demir, Elbistan ilçesinde kamu kurumlarının uyumlu bir şekilde çalışmalarının bir kez daha meyvelerini alacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ta, işsiz gençlere balık yedirmek yerine, onlara balık tutmayı öğretmeyi tercih ettiklerini söyledi.

İş-kur ilçe Müdürü Hüseyin Açar’da, eğitime katılacak kursiyerlere günlük 25 tl iş kur desteği verileceğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ta imzalanan protokol ile şehirde bir birlikteliğe daha imza atıldığını söyledi. Bayazıt, bu birliktelik devam ettiği sürece ilçemizin kalkınması, gelişmesi daha da hızlanacaktır diye konuştu.

Yapılan protokol kapsamında Elbistan’da ki 25 işsiz genç belediye hizmet binasında argon kaynakçılığı eğitimine tabi tutulacak. 25 Aralık 2018 Tarihinde başlayacak olan kurs, 26 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Eğitimini tamamlayan kursiyerlerin iş bulması içinde girişimlere bulunulacak.