Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Mesleki ve Teknik Okulların katılımıyla “Mesleki Eğitim Fuarı” düzenlendi.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı’nda öğrenciler tarafından hazırlanan projeler büyük ilgi gördü.

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında düzenlenen fuarda teknik eğitime aftedilen değerin arttırılması hedeflendi.

Fuar hakkında konuşan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt;

“Mesleki eğitim okullarımızda bir yıl boyunca hazırlamış olduğu ürünleri sergilemesi adına Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda mesleki eğitim fuarına gerçekleştiriyoruz. Amacımız ise mesleki eğitime dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak. LGS sınavına girecek son sınıf öğrencilerimizin, meslek liselerini yakından tanıma ve tercihlerinde meslek liselerine yer vermeleri adına bu fuarı düzenliyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Mesleki eğitime ilgiyi artırmak için hem ilimiz genelinde hem de Elbistan ilçemizde mesleki ve teknik eğitim fuarı düzenliyoruz. Amacımız, ortaokul öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitime ilgisinin artması. Toplumdaki olumsuz algıyı kaldırmak önemli. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.dedi.