Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde iki hafta önce başlatılan organ bağışı kampanyasına 86 kişi bağışta bulundu. Bağışçılara Elbistan Böbrek Hastalıkları Derneği’nde Kaymakam Akkoyun tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Programda organ bağışında bulunan Akkoyun’a da teşekkür belgesi verildi.

Akkoyun, Elbistan halkının kan ve organ bağışı konusunda hassasiyet göstermesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 2 hafta önce Elbistan'da organ bağışının önemi ile ilgili bir konferans düzenlemiştik. Aynı zamanda da Elbistan'da bir organ bağışı kampanyası yürütülmüştü. Yaklaşık 86 vatandaşımız organ bağışında bulunmuştu. Bugün de organ bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür belgesi verdik. En yüksek organ bağışı yaklaşık 20 civarındaydı tabi bu sayının 4 katına çıkması bizleri çok mutlu etti. Organ bağışı hem hayat kurtarma adına hem de hayatlarını cihazlara bağlı bir şekilde yürüten vatandaşlarımızın, bu cihazlardan kurtulması, rahat bir hayat sürmesi açısından çok önemli. İnşallah bu organ bağışı artarak devam eder” dedi.

Elbistan Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Duran Sungur, “Her zaman yaptığımız gibi böbrek hastalığına ve organ bağışında dikkat çekmek istedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Elbistan Kaymakamlığı her zaman bizi destekliyor. Desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu hayatta en güzel şey sağlık. İnsanlarımız sağlıklarına iyi baksınlar” diye konuştu.