Güvenlik Koruculuğundan emekli olan Mehmet Aktaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için Karahasanuşağı Mahallesi'nde yaşayan 25 emekli güvenlik korucusu ile 15 vatandaşın imzasını taşıyan dilekçe ile Jandarma Komutanlığına müracaatta bulundu.

Burada grup adına basın açıklaması yapan emekli güvenlik korucu başı Aktaş, Karahasanuşağı Mahallesi halkı olarak, bu kapsamda Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Yusuf Köse'ye, Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü asker olarak katılmak için dilekçe verdiklerini belirterek, "20 yıl kadar korucu başkanlığı yaptım. Ülkemizde olan terör hareketlerinden dolayı 1991 yılından köy halkını taşıyan aracımızın önü kesildi ve PKK terör örgütü tarafından 6 sivil şehit edilirken, 8 kişide bu saldırada yaralanmıştı. Terörle mücadele konusunda 20 yılımı verdim. Şuan emekliyim. Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı yürütülüyor. Bizde emekli korucular olarak Afrin'e gitmek için dilekçe verdik. Emekli olan korucu arkadaşlarımız daha tecrübelidir. Biz her zaman silahlı kuvvetlerimizin emrindeyiz. Çağırdıkları zaman hemen gitmeye hazırız. Allah devletimize zeval vermesin. Ordumuzu muzaffer eylesin. Operasyona katılan askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Aktaş, 25 emekli koruyucu, 15 kişi de köy halkı olmak üzere toplam 40 kişinin imzasını taşıyan dilekçeyi Jandarma Komutanlığına teslim ettiğini belirtti.