Çalışanlarının büyük bir kısmı Göksun’da ikamet eden Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş. Tufanbeyli Yerli Linyit Santrali, tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgını sürecinde enerji üretiminin kesintiye uğramadan devam etmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Türkiye’de ilk TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesini aldı.

Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş. Tufanbeyli Yerli Linyit Santrali İdari ve Sosyal İşler Müdürü Servet Sarısoy, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ı ziyaret ederek TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ülkemiz ve bölgemiz için enerji başta olma üzere tüm üretim faaliyetlerinin önemine işaret eden Başkan Aydın, yaptıkları üretim ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Enerjisa yetkililerine teşekkür etti.

Pandemi sürecinde üretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirmenin yönetim başarısı olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Tufanbeyli Termik Santralinde Enerjisa tarafından yapılan covid-19 ile ilgili önleyici tedbirler anlamında çok ciddi çalışmaların olduğunu istişare ettik. Bu konuda TSE’den sertifika almış olmaları hakikaten bizi çok mutlu etti. Sadece güvenli enerji üretimi anlamında değil, Enerjisa çalışanlarının büyük bir bölümü yaklaşık 500 nüfus Göksun da ikamet ettiği için bu covid-19 ile ilgili mücadele kapsamında ki alınan tedbirler direkt ilçemize yansımış oldu. Bundan dolayı ben kendilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bölgede ürettikleri enerjinin çok ciddi katkısının olduğunu, yine istihdam alanında bölgemize çok güzel katkılar sağladığını hep beraber görüyoruz. Bunun ötesinde birlikte gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapacağımız faaliyetlerinde hem bölgemize, hem ilçemize çok ciddi manada çevresel etki ve katkı sağlayacağına inanıyorum. Göksunumuzda ikamet eden ailelere ayrıca teşekkür ediyorum, eksikliklerimiz oluyorsa yaşam standartlarını yükseltme noktasında biz elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizi de ben buradan bir kez daha kendilerine arz etmiş oluyorum.”

-“Göksun’la bizim ilişkilerimiz her zaman iyi, çok iyi bir ev sahipliği yapıyor başkanımız bize”

Tufanbeyli Yerli Linyit Santrali İdari ve Sosyal İşler Müdürü Servet Sarısoy’da yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bu belgeyi haiz olan ilk linyit fabrikasının Tufanbeyli Termik Santrali olduğunu söyledi.

Sarısoy, açıklamasında şunları kaydetti: “Enerjisa Üretim A.Ş.ye ait Tufanbeyli termik santralindeki faaliyetlerimiz hakkında sayın başkanımıza bilgi vermek için kendisini ziyaret ettik. Covid-19 Türkiye'de görülmeye başlandığı andan itibaren büyük bir mücadele içerisine girildi kamuoyu yararına enerji üreten ve sürekliliği sağlamak durumunda olduğumuz için ciddi bir ön çalışma, planlama ve prosedürler oluşturuldu. Bu maksatla yaptığımız çalışmaların meyveleri alındı, enerji sürekliğini sağlayabildik. Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde TSE’den covid-19 ile mücadeleyle alakalı belgesini de almaya hak kazandık tüm enerji üretim santralleri tamamı belgeye hak kazandılar. Bunun yanında Türkiye'deki bu belgeyi haiz olan ilk linyit fabrikası da Tufanbeyli Termik Santrali. Göksun’la bizim ilişkilerimiz her zaman iyi, çok iyi bir ev sahipliği yapıyor başkanımız bize. Çalışanlarımızın büyük bölümü Göksun’da ikamet ediyorlar, artık kendilerini buralı sayıyorlar. o münasebetle başkanımıza da ayrıca teşekkür etmek için ve bu TSE belgesi ile ilgili bilgi vermek amacıyla ziyaret etmiş bulunuyoruz.”

Ziyarette, İdari ve Sosyal İşler Uzmanı Ahmet Sargın ile Çalışan Temsilcisi Haluk Kılıçarslan’da yer aldı.