Turizm ve Tanıtma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Kahramanmaraşlı yatırımcılarla birlikte Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ile Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret edip, Unesco geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin nihai listeye alınması için yapılması gereken çalışmaları istişare etti.

Ziyaretlerin ardından gün sonu değerlendirmesi yapan Turizm ve Tanıtma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Eshab-ı Kehf külliyesinin Unesco’nun nihai listesine aldırmak için çalışma yürütüleceğini söyledi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin kalıcı listede yer almasıyla birlikte Afşin ve bölge turizminin canlanacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’de turizm tanıtma platformunun çalışmalarına destek olacaklarını söyledi.

Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz’da Kahramanmaraş’ın bir bütün olarak hareket etmesiyle bölge turizminin canlanacağını, ekonomik yansımaların ise kısa süre içinde görülebileceğini söyledi.

TUTAP Kahramanmaraş İl Temsilcisi Gökhan Büyükdereli’de Kahramanmaraş turizminin gelişmesi ve turistlerin konaklama sürelerinin uzatılmasını sağlayacak adımlarla Kahramanmaraş’ın bacasız fabrikaya dönüşeceğini söyledi.

HABER: ALİ ÖZTÜRK