Afşin Belediyesi Berat Kandili münasebetiyle Eshab-ı Kehf Külliyesine ibadet için gelen vatandaşlara geleneksel hale dönüştürdüğü Osmanlı Şerbeti ikram etti.

Kandillerin en yoğun kutlandığı Eshab-ı Kehf Külliyesine Afşin Belediyesi görevlilerince çadır kuruldu. Afşin Belediyesi Yatsı namazı sonrası vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ile sıcak lokma tatlısı ikram etti.

Osmanlı Şerbeti dağıtımı hakkında bilgi veren ilçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven:” Berat Kandili münasebetiyle artık geleneksel hale getirdiğimiz Kandil gecelerinde vatandaşlarımıza Osmanlı Şerbeti ikramlarında bulunuyoruz. Bu güzel gecenin en anlamlı yerde geçiren hemşerilerimize şerbetin yanı sıra sıcak lokma tatlısı ikram ettik. Havaların yağışlı olmasına rağmen akın akın vatandaşlarımız ile kandilini Eshab-ı Kehf’te geçirmek için buraya geldiler.

Ayrıca kandil gecelerinde tüm vatandaşlarımızın Eshab-ı Kehf’te kandil geceleri atmosferini yaşayabilmeleri için de belediyemiz tarafından ücretsiz araçlar tahsis ettik. Böyle güzel gün ve gecelerde Kandiller Manevi iklimlerin yaşandığı mübarek anlardır. Bu anlamlı gecede böyle bir hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz için mutluyuz. Tüm İslam âleminin Kandilini kutluyorum” dedi.

Afşin Belediyesinin ikramlarını gören vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ederken, dağıtılan Osmanlı Şerbeti ve sıcak lokma tatlısı büyük ilgi gördü.