Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki PKK’lı teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda ağır yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede 11 Haziran 2018 tarihinde şehit olan Özel Harekat Polisi Sinan Türkoğlu (25) adına eşi tuğba Türkoğlu tarafından kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılış programına şehidin eşi Tuğba Türkoğlu, ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kaymakam Fatih Sayar, Belediye Başkanı Bilal Eker, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tatlıbadem, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Pekmez, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Çil ve davetliler katıldı.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar yaptığı konuşmada: “Şehitler adına ne yapılsa az gelir” dedi.

Açılışı yapılan kütüphane ile Şehit Polis Sinan Türkoğlu’nun adının yaşatılacağını kaydeden Kaymakam Sayar şunları söyledi: “Bugün bizler için çok anlamlı ve duygu yüklü bir gün. Çok anlamlı çünkü yolumuzu aydınlatan, karanlığı boğup bizi ışığa kavuşturan kitaplarımızın olduğu bir kütüphane açılışı gerçekleştiriyoruz. Bu kütüphane Şehit Polis Sinan Türkoğlu'nun adını taşıyor. Şehidimizin adını yaşatacak bir bilgi hazinesine kavuşuyoruz. Bu vesile ile başta şehidimiz Sinan Türkoğlu'na ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Şehitlerimize karşı minnetimizi ne kadar ifade etsek az kalır. Ne söylesek eksik söylemiş oluruz. Onlar olmasaydı bugün biz burada olamazdık, bayrak dalgalanmaz, ezan okunmazdı ve namus çiğnenmiş olurdu. Şehidimizin eşi Tuğba Türkoğlu'na okulumuza bu kütüphanenin kazandırılmasında katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Karanlığın eğitimle aşılabileceğini ifade eden Kaymakam Fatih Sayar: “İşte bu gün açılışını yapacağımız bu kütüphanemiz inşallah geleceğin aydınlarını çıkaracak bir zemin olacak, bayrağımızı daha da göklere çıkaracak, göğsümüzü kabartacak bilim insanlarının çıkmasına vesile olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Şehidin eşi Tuğba Türkoğlu’da yaptığı konuşmada şunları söyledi : “ Ben bu okulda öğretmenlik yaptım. O dönemlerde nişanlı olduğum eşim Sinan Türkoğlu buraya kadar beni almaya gelirdi. Öğretmenlerle ve öğrencilerle sıcak diyalog içindeydi. Buraları çok severdi. Onun adını çok sevdiği bu okulda yaşatmak istedim. Sinan Türkoğlu adının burada yaşatılması için gerekli izinleri veren kaymakamımız Fatih Sayar ve Okul Müdürümüz Davut Bolat’a teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.