Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan eski futbolcu Ergün Taşolar (50), aracının bagajından eksik etmediği hayvan yemleri ile sokak köpeklerini ve kuşları besliyor.

Elbistanspor’da uzun süre top koşturduktan sonra futbolu bırakıp kendi işine atılan Taşolar, hayvanları doyurmak için sokak sokak dolaşıyor.

Her sabah kuşlar için ilçe merkezindeki refüjlere buğday bırakan hayvan sever vatandaş, köpekleri de kendi elleri ile besliyor.

Sokak hayvanlarını doyurmanın kendisine ayrı bir mutluluk yaşattığını belirten Ergün Taşolar şunları söyledi: “ Onlarda bir canlı. Onların da bizlerin üzerlerinde hakkı vardır. Hani biz buluyoruz yiyoruz içiyoruz giyiyoruz geziyoruz. Onların da hakları vardır. Elimden geldiği kadar onların haklarına riayet etmeye çalışıyorum. Onları doyurmaya gayret ediyorum. Her gün sokak sokak gezerek doyuracak köpek arıyorum. Bu benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor. Yollardan geçerken kuşlar için yem atıyorum, onu muhakkak gelip yiyorlardır. Çöp konteynerinin yanına köpek maması bırakıyorum.”

Sokak köpeklerinin öldürülmelerini de insanlıktan nasibini almayanların işidir değerlendirmesinde bulunan Taşolar: “ Sokak hayvanlarının öldürülmeleri tam bir vahşettir, vicdansızlıktır. Bunu yapanların insanlıkla alakaları olamaz. Akıllara zarar verecek bir harekettir. Devletimizin bununla ilgili en caydırıcı cezaları vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.