Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen fotoğraf sanatçıları ve kamp tutkunları 2. Ulusal Afşin Fotokamp etkinliğinde buluştu.

Afşin’in tarihi, doğal, turistik, kültürel ve sosyal öğelerini belgeleyerek ilçenin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen fotokamp etkinliğine katılan fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf meraklıları 3 gün boyunca 9 değişik rotayı takip ederek ilçenin güzelliklerini keşfetti.

Etkinlik süresince fotoğraf sanatçıları ve katılımcılar yerel rehberlerin eşliğinde Eshab-ı Kehf Külliyesi, Binboğa Dağları ve yaylaları, Hurman Kalesi, Ayrandede Parkı ve birçok kırsal mahalleyi ziyaret ederek insan, tarih ve doğa fotoğrafı çekti.

Fotoğraf gezilerinin ardından açıklamalarda bulunan Belgesel fotoğrafçısı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülbin Özdamar Akarçay, “Şiirin, edebiyatın iç içe olduğu ozanlar diyarında fotoğrafı da harmanladık” dedi.

Afşin’de güzel fotoğraf kareleri yakaladıklarını kaydeden Akarçay, “2. Afşin Fotokamp organizasyonu süresince bizleri ağırlayan Afşin Belediyesine ve BİNFOT ekibine, bizleri davet eden Mustafa Ertekin Hocamıza teşekkür ediyorum. Afşin’de inanılmaz bir ekip ve dayanışma var. Bunu görmek bizleri çok memnun etti. Afşin’in güzellikleri, doğası, pastoral bölgeleri ve insanları bizleri çok etkiledi. Çok güzel fotoğraf çalışmaları ortaya çıktı. Ülkenin çeşitli yerlerinden Kahramanmaraş’a, Afşin’e gelen fotoğraf dostları değişik bölgelerde fotoğraf çekiyorlar. Buda Türkiye fotoğrafı adına bizleri mutlu ediyor. Aynı zamanda Afşin gibi kültür ve sanata değer veren bir coğrafyada olmak bizleri daha çok motive etti. Şiirin, edebiyatın iç içe olduğu Ozanlar diyarında fotoğrafı da harmanladık. Umarım fotokamp etkinliği uzun yıllarca devam eder. Birlikte üretmenin çok değerli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sualtı fotoğraf sanatçısı Tamer Günal da, eğitmen olarak katıldığı organizasyonda, doğanın insanoğluna sunduğu güzellikleri yakalamaya çalıştıklarını aktardı.

Belgesel fotoğrafçısı Serkan Çolak, fotokamp organizasyonlarının kültür kaynaşmasına ev sahipliği yaptığı belirterek, etkinliklerin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.