2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk günü münasebetiyle İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş, 2015 yılında Mardin- Nusaybin’de Gazi olan Polis Memuru Fatih Karacanoğlu’nun kızı Ceren’i, Şehit Niyazi Ergüven ilkokulundaki 3/A sınıfına makam aracı ile bıraktı.

Çocuklarımıza bir farkındalık yapmak istediklerini belirten İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş konuşmasında; Bu çocuklarımızı yalnız bırakmama adına onların elinden tuttuk. Köylerimize ilçe merkezimizde bu projeyi hayata geçirmek istedik. Duyarlılıklarından dolayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube başkanımıza teşekkür ederiz. Biz Her zaman Şehit ve Gazi ailelerimizin yanındayız. Çünkü onalar bu vatan için en sevdiklerinden vazgeçtiler, bu vatanın birliği dirliği için canını feda ettiler. Bizlerde onların emanetlerine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ise; Şehit çocuklarımızın yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla evlerinden alıp okula, okuldan alıp evlerinde bıraktık. Bizlere bu yavrularımız emanet. Eğitimin ilk günü Türkoğlu ilçemizde bu projeyi kaymakamımızla gerçekleştirdik. Desteklerinden dolayı ilçe kaymakamımıza ve Valimizi SN. Vahdettin Özkan’a teşekkür ediyoruz.

Sonrasında ise, 2014 yılında Niğde'de şehit olan Astsubay Adil Kozanoğlu’nun Akçalı Mahallesindeki, 2/A sınıfında öğrenim gören Irmak ve Belinay isimli kızlarını, ilçe jandarma komutanı j. Üstteğmen Mete Pekmez Jandarma aracıyla Şehit Ahmet Tündü ilkokuluna bıraktı.

Şehit Astsubay Adil Kozanoğlu’nun Eşi Elif Kozanoğlu; Babamın arkadaşı projesi gerçekten çok güzel bir proje olmuş, çocuklarımıza da farkındalık oldu. Devletimiz zaten her zaman yanında olduğunu hissettiriyordu ama bu da farklı bir sürpriz oldu. Çok teşekkür ediyoruz, diyerek konuştu.