Kahramanmaraş çalışma ve iş kurumu müdürlüğü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü arasında “girişimcilik eğitim programı iş birliği protokolü” imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında yılsonuna kadar 4 dönem halinde, toplam 500 girişimci aday eğitimlerini tamamlayarak katılım belgesi alacak.

İlk dönemi 20 Ekim cumartesi günü başlayacak olan 100 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitiminin başvuruları, e devlet üzerinden ve İŞKUR portalı üzerinden başvuruya açıldı.

Bu dönem için son başvuru tarihi 10 Ekim 2018 çarşamba olarak belirlendi. Adayların 11 ekim 2018 tarihinde yapılacak mülakata katılabilmeleri için son başvuru tarihine kadar hem e-devlet üzerinden hem de İŞKUR sistemi üzerinden başvuru yapmış olmaları gerekiyor.

Eğitimleri dört gün boyunca devam eden katılımcılar girişimcilik eğitimi katılım belgesi almaya hak kazanacak. Bu belgeyle işyeri açarken destek almak isteyen girişimci adayları; KOSGEB’in yeni girişimci destek programına başvurabilecek.

İşkur il müdürü ali yüce yaptığı açıklamada programa ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak girişimcilik eğitim programına engelli vatandaşlarında başvurabileceğini belirtti.