Samsun-Şanlıurfa seferine çıkan yolcu otobüsü Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde devrildi. Korkunç kazada 7 kişi öldü 27 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Samsun-Şanlıurfa seferini yapan Çetin Çetiner idaresindeki  yolcu otobüsü, Göksun ilçesine 12 kilometre mesafe kala yağışlı havanın da etkisi ile kontrolden çıkarak şarampole devrilip, sürüklendi. Gece saat 03:00 sıralarında meydana gelen olayda can pazarı yaşandı.

Yapılan ihbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Kazada, Şırnak İdil Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Karakuş, Kilis’te görevli Uzman Onbaşı Doğan Cantürk, Gaziantep’te vatani görevini yapmakta olan Er Selahattin Turan, Sami

Demir, Hüseyin Hint, Şengül Uysal ve Bilgin Demir olay yerinde hayatını kaybetti. İkisi ağır 27 kişi de yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 ekiplerince Kayseri, Kahramanmaraş, Göksun ve Elbistan’da ki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındılar.

Göksun Kaymakamı Ejder Demir ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da kaza anından itibaren olayı yakından takip etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta Göksun ilçesine giderek devlet hastanesinde tedavi gören kazazedeleri ziyaret etti ve hastane yöneticilerinden yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

Göksun Kaymakamı Ejder Demir yaptığı basın açıklamasında kazayla ilgili bilgiler aktarıp, otobüs sürücüsünün gözaltına alındığını söyledi.

Göksun Devlet Hastanesi Başhekimi Bilal Şen kazanın duyulmasının ardından hastanede alarma geçtiklerini söyledi.

Olayı yakından takip eden Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yaralıları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Erkoç, cenazelerin büyükşehir belediyesinde memleketlerine gönderileceğini söyledi.

Alınan son bilgiye,  göre kazada yaralanan vatandaşlardan durumu iyi olanlar taburcu edilirlerken, ciddiyetini koruyanların tedavisine devam ediliyor.

Korkunç anları yaşayan kazazedeler o anları tüyleri ürpererek anlattılar.

Kazada yaşamını yitiren vatandaşlar, son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

Kazada yaşamını yitirenlerden polis memuru Ahmet Karakuş 20 gün önce eşini bir ay önce babasını kaybettiği VE Er Selahattin Turan’ın ise çiftçilik yapan ailesinin yanına yardıma gitmek için 15 gün izin aldığı ve teskeresine 3 ay kaldığı öğrenildi.

Onbaşı Doğan Cantürk’ün ve Er Selahattin Turan’ın cenazeleri Samsun’a, polis memuru Ahmet Karakuş’un cenazesi Ordu’ya, Sami Demir’in cenazesi Kırşehir’e, Hüseyin Hint, Şengül Uysal ve Bilgin Demir’in cenazeleri ise çorum iline gönderildi.

Polis ve jandarma kazayla ilgili soruşturma açtı.