Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gönüllü Gençlik Hareketi il genelinde ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor. Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik alanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Gönüllü Gençlik Gönüllere Dokunuyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gönüllü olarak hizmet veren Gönüllü Gençlik Hareketi üyeleri il genelinde başta yaşlı ve yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuyor. Tespit Ekiplerinin yaptığı titiz araştırma ve inceleme sonrasında belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerinin boya badanasından diğer ihtiyaçlarına kadar hemen hepsi Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Hayırsever Vatandaşlar da Yardım Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Gençlik Hareketi tarafından yürütülen ‘İyilikte Yarışıyoruz’ sloganı ile çıkılan yolda Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra il genelinde hayırsever vatandaşların da destek ve katkıları ile ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılanıyor. Sayıları 100’ün üzerinde olan Gönüllü Gençlik Hareketinin sayıları ve faaliyetleri her geçen gün artarak devam ediyor.

Oryantasyon Eğitiminden Geçiyorlar

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan Gönüllü Gençlik Hareketine katılmak ve görev almak isteyenler öncelikle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde oryantasyon eğitimlerine tabii tutularak sertifikaları tamamlandıktan sonra görevlerine başlıyorlar. İl genelinde yürütülen çalışmalarda gönüllü gençler gönüllere dokunmaya devam ederken herhangi bir ücret almıyorlar.