Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İL Emniyet Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirilen programda görme engelli öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Engelsiz Güvenel’ projesi kapsamında Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nda gerçekleştirilen programda trafik konusu ele alındı.

Toplum Destekli Polisler ve Trafik Şube Müdürlüğü polislerinin de katıldığı programda görme engelli öğrencilere güvenlik konusunda ve trafik konusunda bilgiler aktarılarak trafikte göremediklerimizi duyarak kurallara uyma bilgileri anlatıldı.

Okul Müdürü Yusuf Daş yaptığı açıklamada: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yanımızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam: “Biz Engelliler Şube Müdürlüğü olarak 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları ile kurulduk ve bütün engelli gruplara hizmet veren bir şube müdürlüğüyüz. Kurulduğumuz günden bu yana zaman zaman sizlerle bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Eğitici programların yanı sıra çeşitli meslek edindirme kursları, geziler, eğlenceler, seminerler ve çeşitli programlarla sizlere hizmet veriyoruz. 7-14 Ocak Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de sizlerle dışarıda bir yürüyüş etkinliği düzenlemeyi programlamıştık ama havaların aşırı soğuk olmasından dolayı sizleri üşütmemek adına bu salonda gerçekleştiriyoruz. Polis amcalarınız burada sizlere güvenlik ve trafik konularında bilgiler aktaracaklar. Programımızın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un sizlere gönderdiği çeşitli hediyelerimizin dağıtımı olacaktır. Hepinize mutlu ve güzel günler diliyorum” diye konuştu.

Programda Toplum Destekli Şube’den Polis Memuru Mustafa Çot, Trafik Şube’den Polis Memuru Cengiz Kurt’un katıldığı programda öğrencilere güvenlik ve trafik konularında bilgiler aktarıldı.

Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek günleri kutlandı.