Elbistan İlçesinde yürüme zorluğu nedeni ile kendi evinde  hapis hayatı yaşayan bir vatandaşın hayatı, gurbetçi vatandaşların aldığı motosiklet sayesinde değişti.  48 yaşındaki 6 çocuk babası Mehmet Erden yıllar sonra eşi ve çocukları ile birlikte bir yerlere gidebilecek olmanın sevincini yaşıyor.

Elbistan’ın kırsal İğde Mahallesinde yaşayan 48 yaşındaki Mehmet Erden 16 yıldır yürüme zorluğu yaşıyor. Git gide artan ağrıları onu toplumdan uzaklaştırıp evine hapsetti.

Yaşadığı hayattan sıkılıp gezip dolaşmak isteyen Erden’in imdadına gurbetçi hemşerileri yetişti. Mahalle sakinlerinin kurduğu İğde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine müracaat eden Erden, engelini aşmak için motosiklet alınmasını talep etti, talebi dernek yöneticileri tarafından kabul edilince, devreye  gurbetçiler girdi. Yapılan çağrı üzerine de  kısa süre içerisinde  yardım toplanarak Erden’in talep ettiği motosiklet alındı.

Bir grup gurbetçi,  dernek yöneticileri ile birlikte Mehmet Erden’in evine giderek motosikleti teslim edip, yaşanan mutluluğa ortak oldular.

Gurbetçiler adına konuşan  Hacı Ahmet Horoz yıllar evvel ayrılmalarına rağmen gönüllerinin ata toprağından ayrılmadığını ifade ederek; “ köylü vatandaşlarımızın yardıma ihtiyacı olduğu her konuda  onların yanında olmaya çalışıyoruz. İğde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin talebi doğrultusunda yürüme zorluğu yaşayan Mehmet Erden kardeşimize motosiklet alarak onu hapis hayatından kurtarıp, toplum içerisine girmesine vesile olmaya çalıştık. Duyarlılık gösteren İğdelilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dernek yönetici Yahya Marangoz’da yaptığı açıklamada,  mahallenin ve yardıma muhtaç mahallelinin ihtiyaçlarını gidermek için gayret ettiklerini söyledi. Marangoz, Mehmet Erden’in talebi doğrultusunda yardım çağrısı yaptıklarını, gurbetçi İğdelilerin motosiklet alımı için 7 saat içerisinde 3 bin tl’yi bağışladıklarını söyledi.

Alınan motosiklet sayesinde hayatının değişeceğini belirten yürüme engelli Mehmet Erden yardımsever vatandaşlara teşekkür etti. Erden; “Yürüme zorluğu nedeni ile cenaze törenlerine, düğün merasimlerine gidemiyordum. Evimin ihtiyaçlarını eşim gidermek zorunda kalıyordu. Eşimle bir yere gidemiyorduk. Artık eşimle birlikte bir yerlere gidebilmenin mutluluğunu yaşayacağım. Cenaze törenlerine, düğün merasimlerine birlikte gideceğiz. Hayatı yeniden paylaşmaya başlayacağız” diye konuştu.

Eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeni ile  çarşı pazar dolaşarak erkek işlerini de kendisi yapmak zorunda kalan Muazzez Erden’de durumdan hayli memnun olduğunu söyledi. Eşi ile birlikte engelsiz bir şekilde ihtiyaçlarını giderebilecek olmanın sevincini yaşayan Muazzez Erden ; “Eşimin rahatsızlığı nedeni ile yıllardır evimin ihtiyaçlarını kendim gidermeye çalıştım. Hep başkalarının yardımına ihtiyaç duyduk. Çocuklarımız bize yardımcı olmaya çalışsalar da eşimin benle beraber dolaşamamasının zorluğunu her zaman hissettim. Gurbetçi vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu günden itibaren hayatımız değişecek. Eşimle birlikte dolaşabileceğim. İstediğimiz yere istediğimiz anda gidebilecek olmanın sevincini yaşıyorum” diye konuştu.

Hediye edilen motosiklete eşini de bindiren Mehmet Erden yıllar sonra birlikte bir yerlere gidebilmenin mutluluğunu  yaşadı. Sevinç turları attı.