Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda soruların tamamını doğru cevaplayan Şehit teğmen Harun Kılınç Ortaokulu öğrencileri Betül Ceran ve Belinay Baykal ile Şeker Ortaokulu öğrencileri Kübra Nur Oğuz ve Volkan Dilek’i, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt’ı, okul müdürlerini ve velileri makamında ağırladı.

Elbistan’a son 8 yılda kazandırılan 30 okulun ardından tekli eğitime geçilmesi ile birlikte eğitimdeki başarının arttığına dikkat çeken Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt,

“Geçen hafta 2019 yılı Liselere Geçiş Sınavı açıklandı. Bu sonuçlara göre de ilçemizde 4 öğrencimiz soruların tamamını cevaplayarak Türkiye birincisi oldular. Bu noktada bizler mutluyuz. Çünkü eğitim uzun, sürekli bir iş. Bunun sonucunun alınması da bizleri mutlu ediyor. Son 8 yılda ilçemize kazandırılan 30 okul, okullarımızda ikili öğretimden tekli eğitime geçmesiyle bu başarı da geliyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Bugün sayın belediye başkanımız bizleri misafir etti. Mutluluğumuzu paylaştılar. Öğrencilerimizi, velilerimizi, emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. İnşallah hep böyle güzel başarılarla birlikte beraber oluruz. Belediye başkanımıza da tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan öğrencileri makamında ağırlayan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şunları söyledi:

“Bugün bir mutluluğu birlikte paylaşıyoruz. Gençlerimizin bizi gururlandırdığı bir gün. Elbistan’dan 4 gencimizin tam puan alarak Türkiye birincisi olması mutluluk verici bir durum. Öncelikle kendilerini tebrik ediyorum. Ailelerimizi, okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi eğitim camiamızı tebrik ediyorum.”

Elbistan’a eğitim alanında yapılan yatırımlardan dolayı Mahir Ünal’a teşekkür eden Başkan Gürbüz,“Bir teşekkürü de Sayın Bakanımız Mahir Ünal’a iletmek istiyorum. Türkiye’de birçok eğitim yatırımı yapıldı ama en büyük yatırım Elbistan’a yapıldı. İkili eğitim neredeyse bitti, okul eksiğimiz neredeyse sıfıra yakın ve şu anda Elbistan, Türkiye’de ortalamanın üzerinde ve ilk yaşayan bir ilçe. 2011’den sonra eğitime bu kadar büyük önem verilmesi, yatırım yapılması arkasından başarıları da getirdi. Dolayısıyla sayın bakanımıza, şehrimize, insanımıza, gençliğe ve geleceğimize katkıda bulunmak adına yapmış olduğu değerli destekler için de huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Başkan Gürbüz, “Biz umutluyuz. Gelecek günlerde inşallah çok daha başarılı kardeşlerim gelecek. Onların da mutluluklarını birlikte paylaşacağız. Bundan sonraki süreçte başarılı olan öğrencilerimizi sadece başarılı oldukları günde tebrik etmek değil, üniversiteyi bitirene kadar takip etmek istiyoruz. Onlar bu ülkenin beyinleri, değerleri. Ülkemize çok daha iyi hizmetler edebilecekleri noktalara gelecekler inşallah. Ülkeyi onlar yönetecekler. Biz bu açıdan yerel idare olarak hem onların sayısının artırılması hem de desteklemesi konusunda hem öğrencilerimize hem ailelerine hem de müdürümüze böyle bir taahhütte bulundum. Bunun nasıl yapılması gerektiğini de ilerleyen günlerde inşallah hep birlikte oturup karar vereceğiz. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi’ne giderek yerel idarelerin öğrencilere burs vermesini iptal etti. Ama biz bunu nasıl aşacağız, nasıl çözeceğiz bunun yollarını arayacağız. Genç kardeşlerimizi, öğrencilerimizi destekleyeceğiz.

Şu anda Elbistan bağımsız bir şekilde değerlendirilse Türkiye’de ilk 20’nin altında. Biz tabi ilk 10 içerisinde olmayı isteriz. İlk ona gireceğimize de inanıyorum ben. Eğitimde çok iyiyiz. Vatandaşlarımızın da bu gururu bilmesini istiyorum. İnşallah ilerleyen günlerde çok daha iyi noktalara geleceğiz. Hem eğitim yatırımları anlamında hükümetimizin desteği devam edecek hem de yerel idare olarak bundan sonra okullarımızın, milli eğitimin hep yanında olacağız. En önemli yatırım eğitimdir. Biz de bu yatırımın paydaşı olmak istiyoruz. Geleceği inşallah yeni nesille birlikte kuracağız. Ben bu vesile ile genç kardeşlerimi, ailelerini, öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve eğitim camiasını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Şehit Teğmen Harun Kılıç Ortaokulu öğrencisi Belinay Baykal ise, “2019’da yapılan LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 565 kişiden biri oldum. Zorlu bir süreçti. Ailem, okul müdürüm, öğretmenlerim çok büyük destek oldu bana, hepsi yanımdaydı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hırs ve çalışmak çok önemli. İkisi birlikte olunca başarı kaçınılmaz olur zaten. Belediye başkanımıza, okul müdürüme, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Belediye Meclis Üyesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik tarafından takdim edildi.