Kahramanmaraş’ta emniyet müdürlüğü ekiplerince mal varlığına karşı işlenen suçlar çerçevesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik hırsız kapanı operasyonu düzenlendi. Operasyonda 18 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yurt genelinde mal varlığına karşı işlenen suçlar, hırsızlık ile diğer bazı suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve ilçelerde Aranan Şahısların yakalanmasına yönelik Hırsız Kapanı operasyonu yapıldı.

Polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese operasyon düzenleyerek hırsızlık, mal varlığına karşı işlenen suçlar ile diğer bazı suçlardan aranan 18 kişiyi yakaladı.

Operasyona 32 polis ekibi ve 109 personel katıldı.

İl merkezinde 80, ilçelerde 52 ikamet olmak üzere 132 adrese yapılan operasyonda adreslerde olan 117 şahsın kimlikleri sorgulandı.

Operasyonda nitelikli suçlardan aranan kişiler arasında; Hırsızlık, Yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 5 yıl 25 gün hapis cezası ile aranan Ömer A., Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme suçlarından 4 yıl 6 ay cezası ile aranan Batuhan Y., Bina içinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan Mesut B., Hırsızlık suçundan hakkında 2 yıl hapis cezası ile aranan Hasan K., İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 1 yıl 8 ay cezası ile aranan Ahmet E. ile birlikte mal varlığına karşı ve diğer bazı suçlardan aranan ve hapis cezası olan 18 kişi yakalandı.

Yakalanan şüpheliler Adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Sibel Gürle