Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçe belediyesince yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların evleri tepeden tırnağa temizlenip, vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.

Sosyal yardım işleri müdürlüğünce başlatılan "Evde Temizlik Hizmeti" projesi ne kaymakamlık, büyükşehir belediyesi ve kent konseyi de destek veriyor.

Belediye bünyesinde kurulan whatsapp ihbar hattı veya doğrudan telefonla yapılan müracaatlar ilgililer tarafından değerlendirmeye alınıyor. Yapılan incelemeler sonucunda şartları uyan vatandaşların evlerinde temizlik hizmeti başlatılıyor.

Battalgazi Mahallesindeki evinde tek başına yaşayan Güley Yalçın’ın (95) evi de komşularının bildirmesi üzerine belediye ekiplerince temizlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı sosyal belediyecilik anlayışını Elbistan’a uyarlamaya çalıştıklarını söyledi.

Her kesimi kucaklamaya çalıştıklarını belirten Gürbüz yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında Türkiye ile tanıştırmış olduğu ‘Sosyal Belediyecilik’ çalışmaları hala ilham kaynağı oluyor. Biz sadece o çabaları biraz daha geliştirmek kendi yöremize özgü hale getirmek ve bu bölgede uygulanabilir bir alternatif çözümler oluşturmak için gayret ediyoruz. Elbistan'da şunu yaptık, her kesimi kucaklayalım diye bir mücadelenin parçası olduk. Kent Konseyimizin çatısı altında yürütülen bu çalışmada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin, Elbistan belediyesinin ve tüm STK’larımızın hayırsever vatandaşlarımızla beraber yürütmüş olduğu bir çalışma bir çaba bu. Ben Türkiye'de örnek olabileceğini düşünüyorum. Çünkü tüm sosyal kesimlere ulaşmak yerel idarenin görevidir. Bu anlamda da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

Evinde temizlik yapılan Güley Yalçın’da hizmetlerinden dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti. Yaşlılığa bağlı olarak temizlik yapamadığını ifade eden Yalçın: “ Tek başıma yaşıyorum. Çocukların her biri bir köşeye dağıldı. Belim ağrıdığı için artık eğilip iş yapamaz hale geldim. Görevliler evimin her yerini temizledi. Lavabolar mutfak tertemiz oldu. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Temizlik görevlilerinden Fadime Özkan’da: “ Yaşlılarımızın ev temizliğini severek yapıyoruz. Bizlere dua ediyorlar. Onların hayır dualarını almak bize mutluluk veriyor” diye konuştu.