Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesinde baba mesleği olarak başladığı demirciliği yarım asırdır sürdüren 66 yaşındaki Mustafa Çakmak, hem işini yapıyor hem de orucunu tutuyor. İlerleyen yaşına rağmen çekiç sallamaya devam ediyor.

Babasının okumasını istemesine rağmen demirciliğe olan ilgisi nedeni ile lise yıllarında başladığı meslek hayatına, askerlik dönüşü kendi dükkânını açarak devam ettiğini belirten Mustafa çakmak, severek yaptığı meslek hayatında 50 yılı geride bıraktı.

İlerleyen yaşına rağmen çekiç sallamayı sürdüren Mustafa usta, kış aylarında sobalar için ızgara, yaz aylarıyla birlikte de tarımsal aletlerin üretimini yapıyor. Ramazan ayında dahi ateşin karşısında çekiç sallamayı bırakmayan Çakmak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Hayatımda iki dönemdir yaz aylarında oruç tutuyorum. Artık git gide kışa aylarına dönüyoruz. Elhamdülillah bir zorluğu yoktur. Benim mesleği peygamber mesleğidir. Mesleğimi severek yapıyorum. Oruçluyken çalışmak beni yormuyor. İnansan ne yaparsa severek gönülden yapmalıdır. Gönülden yapılan her iş te başarılı olunur.”

Yaz aylarıyla birlikte zirai aletlerin yapımına hız verdiklerini belirten çakmak, eskisi kadar olmasa da üretimi sürdürdüklerini söyledi.