Elbistan’da yaşayan Ömer Şahin (17) adlı vatandaş sosyal medya platformu facebook’ta yer alan bir ilan üzerine otomobilinde kullanmak için oto teybi siparişi verdi.

Kargo paketinin kendine ulaşması ile sevinç yaşayan Şahin, kutuyu açtığında ise şok oldu. Kutudan, verdiği teyp yerine tv askı aparatı çıkan Şahin, ürünün yanlış gelmiş olabileceğini düşünerek sipariş verdiği telefonu aradığında ise, hattın ulaşılamaz olduğunu anladı.

Konuyu tüketici hakem heyetine götürmeye hazırlanan Ömer Şahin: “ İnternetten araştırma yapıp aracımız için multiplayer oto teybi sipariş ettim. Kargo bugün geldi, kutudan teyp yerine televizyon aparatı çıktı. Firmayı aramak istedim ama telefon numaralarını iptal etmişler. Yaptığım araştırma sonucunda verilen adreslerinde yalan yanlış adresler olduğunu öğrendim. Almak istediğim teyp için 250 lira ödeme yapmıştım. Fiyatı çok ucuzdu ama kampanya var zannederek, sipariş verdim. Şikayetçi olacağım” diye konuştu.

İlçedeki köy garajlarında börekçilik yapan anne Tuğba Şahin’de, “ Çocuğum oto teybi siparişi verdi ama yerine tv askı aparatı geldi. İnternetten yapılan alışverişlere çok fazla güvenmediğim için alışveriş yapmasını istemedim ama sözümü tutmadı. Güvenilir bir firmanın ismi ile sahte ilan verip dolandırıcılık yapmışlar. Kargo bugün geldi, alıp geldiğinde ise şok olduk. Ben börekçilik yapıyorum, iki liraya börek satarak para kazanmaya çalışıyorum. Allah’tan korkmadan bunu göndermişler. Vicdansızlar, insanların emeğine saygı kalmamış. Aldıkları haksız kazançları da çocuklarıyla yiyecekler nasıl yiyeceklerse, haram olsun” ifadelerini kullandı.