İstanbul’da MARAŞFED tarafından Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl dönümü yoğun bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

Program Eski Kahramanmaraş fotoğrafları sergisi ve Kokteyl ikramları ile başladı.

Bahçelievler Kongre Merkezindeki program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Hafız Yemliha GÖRÜR tarafından okunan Kuran –ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile toplantısı olduğundan dolayı programa katılamayan TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali YILDIRIM videolu konuşmasıyla programa katılarak İstanbul’daki Kahramanmaraşlılara seslendi.

Açılış konuşmasını İstanbul’daki Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Uğur Yinanç yaptı.

Bu organizasyona en büyük desteği veren Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu yaptığı konuşmada “Anayurdu olan Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesiyle büyüdüklerini, Bu organizasyonun yapıldığı Bahçelievler Kongre merkezinin de İlk programını 12 Şubat Kurtuluş Çoşkusuyla başladığını belirterek mutluluğunu dile getirdi.

Programın onur konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir ÜNAL 12 Şubatın Ruhundan 15 Temmuz’un Ruhuna Selam Olsun diyerek başladı.

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Selamını iletti.

Sonrasında Kerim Kabalcı’nın yazıp yönettiği Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı’nı anlatan Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirildi.

Programa katılan misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Alpedo tarafından misafirlere dondurma ikramında bulunuldu. Bu programa çok sayıda belediye başkanı, belediye başkan adayları ve birçok parti temsilcisi, çok sayıda STK başkanı, bürokrat, akademisyen ve İstanbul’da yaşayan Kahramanmaraşlıların katılımlarıyla coşkulu bir program gerçekleştirildi.

Maraşfed başkanı Uğur Yinanç; Bu programa katkı sunan Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş’a, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na, Kahramanmaraş Müsiad Başkanı Sayın Sami Kervancıoğlu’na, Sabırtaşı Restaurant’a, teşekkür etti.