Milletimizin karamsarlığa düştüğü en zor anda sorumluluk üstlenen, verdiği destansı mücadele ile ülkemizi bağımsızlığa taşıyan Gazi Mustafa Kemal, insanımızın gönlünde taht kurmuş eşsiz bir liderdir. O, savaş meydanlarında elde ettiği zaferlerle muzaffer bir komutan, bu başarıları cumhuriyetle taçlandıran çağının ötesinde bir devlet adamı ve milletine muasırlaşma yolunda mihmandarlık eden büyük bir önderdir.

Dolayısıyla, tarihten silinmek istenen bir milleti aynı ülkü etrafında birleştiren Atatürk’ün askeri dehası, devlet adamlığı ve önderlik vasıfları, Gazi Paşa’yı sadece kendi milletinin değil, tüm dünya uluslarının da gıpta ile baktığı, tarihin en saygın şahsiyetlerinden biri haline getirmiştir.

Bu nedenledir ki; Mustafa Kemal’in yaktığı meşale bu gün dahi yolumuzu aydınlatmakta, O’nun en zor zamanlarda bile gösterdiği mücadeleci ruh, bizlere güç ve ilham vermektedir. Bizler de O’nun ideallerini yeni nesle aşılamaya, ülkemizi daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak için, yılmadan, yorulmadan gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla yad ediyorum.