İtalya, Portekiz, Romanya ve Kuzey Makedonya'dan 11 eğitim gönüllüsü, Erasmus Plus projesi kapsamında Dulkadiroğlu ilçesinde iki yıldır eğitim veren ve bu iki yılda ilçesinin yükselen yıldızı haline gelen Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi'nin misafiri oldu.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinden bulunan Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete giren sınavlı öğrenci alan proje okulu olarak faaliyet gösteriyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştiren ve 2019-2020 eğitim öğretim yılında ise dört TÜBİTAK 2204 araştırma projeleri yapan okul öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 8 gençlik projesi hazırlarken, aynı zamanda da 2 AB Erasmus Plus projesini kabul ettirmeyi başardı.

Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “smart learning in education” isimli proje kabul edilirken, proje kapsamında Avrupa Birliği’nden; Kuzey Makedonya, İtalya, Portekiz ve Romanya olmak üzere farklı ülkelerden misafirleri Kahramanmaraş'ta ağırlanıyor.

Proje sosyal medyanın ve teknolojinin eğitimde kullanılmasını amaçlanıyor.

Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Çolak okulda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenlerin çok başarılı olduğuna dikkat çekerek, "Dulkadiroğlu’nun yükselen yıldızı olmak için çalışıyoruz dedi.”

Erasmus Plus projesi koordinatörü İtalya'dan Roberta Polimene, Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş ve diğer birçok konuda açıklamalarda bulundu.
 

Haber: Gökhan Çalı