2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi dolayısı ile uygulamalar, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Karayolları trafik haftası dolayısı ile Elbistan ilçe merkezinde jandarma ve emniyet trafik ekiplerinin ortak çalışması ile oluşturulan stantlarda vatandaşların kurallara uymalarını özendirici aktiviteler yapılıyor.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert’in de katıldığı programda, emniyet ve jandarma personellerince sürücü ve yayalar başta olmak üzere vatandaşlara yaya geçitlerinin kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Kaymakam Demir yaptığı açıklamada; “Bu Hafta Karayolları Trafik Haftası, ben tüm Elbistanlı hemşerilerimin haftasını kutluyorum. Trafik ve trafik güvenliği noktasında farkındalık yaratmak, vatandaşlarımızın dikkatini bu haftaya çekerek her yaş grubundaki vatandaşımızın trafik ve trafik güvenliği noktasında daha bilinçli olması daha duyarlı olmasını sağlayacağız. Emniyet ve Jandarma personelimize teşekkür ederiz. Birbirimizi yormadan en kolay ve en medeni şekilde trafiğimizi yönetelim” dedi