Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 03-06-07.10.2017 tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmalarında Vali yardımcısı Mustafa ÇEK, kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm tarafların sürece dâhil edilmesi, ilgili mevzuat ve kamu politikası açısından hedef ve faaliyetlerin belirlenmesinin son derece önemli olduğunu, hazırlanacak olan İl Eylem Planının etkin bir biçimde uygulanması açısından tarafların Çalıştaya eksiksiz katılmasının önemini vurguladı.

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT: “Oluşturulacak olan İl Eylem Planı neticesinde elde edilen hedeflerin yıl içerisinde iki kere gerçekleştirilecek olan koordinasyon toplantılarıyla masaya yatırılarak kadına yönelik şiddet konusunda atılması düşünülen adımların daha somut bir şekilde ortaya konması hedeflenmektedir. İlimizde daha önce çocuk koruma hizmetlerinde Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlanmış ve diğer İllerimize de örnek olmuştur. 3 gün sürecek olan çalıştay sonunda oluşturulacak İl Eylem Planı da tüm illere örnek olacak şekilde hazırlanması ve bu amaçla yapılacak çalışmaların verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Çalıştay ilk gününde şiddetin genel anlamda tanımı, Ulusal Eylem Planı ve Çalıştay hakkında sunum yapılmıştır. İkinci gününde grup çalışmaları yapılarak tüm tarafların süreci etkin bir şekilde katılımı sağlanmıştır. Çalıştayın son gününde ise taslak eylem planı tartışmaya açılmış taraflarca atılması düşünülen adımlar konusunda değerlendirme yapılarak kadına yönelik şiddetle mücadele İl Eylem planı son şeklini almıştır.