Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın kollarınca Sosyal Sorumluluk Platformu kuruldu.

Platform Sözcüsü Reyhan Kurşun, Ulu Cami önünde grup adına yaptığı açıklamada, İnsani Yardım Vakfı (İHH), İlim Yayma Cemiyeti (İYC), İnsan Medeniyet Hareketi (İMH), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Medeniyet Vakfı, Ülfet Vakfı, Zehra Vakfı, Yedihilal, Genç Ufuk, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), ÖZGÜRDER, Rahle ve Edeler Diyarı derneklerinin kadın kollarınca platformu kurduklarını söyledi.

Her alanda sosyal sorumluluğun önemine dikkat çeken Kurşun, "İslam'ın ilkelerinin toplumda hakim kılınması ile toplumun kronik sorunlarına çözüm bulunacağını düşünüyoruz. Bizim yaşadığımız tüm sorunların temelinde İslam'ın ilkelerinden uzaklaşmak gelmektedir. Yine de kurtuluş İslam'ın ilkelerinin hayatımızda karşılık bulmasıyla mümkün olacaktır. Bu ideal etrafında toplandığımız zaman, bize sorun olan ve sorun olarak görünen her ne varsa kendiliğinden çözülecektir. Dünyada barış ve huzur İslam dini tarafından getirilecektir." dedi.

Platformun Proje Sözcüsü Rukiye Gürdeniz de neslin ihyası için medyaya bakılması gerektiğini, bu nedenle ilk projelerinin, medyanın neslin ihyasındaki görevi, sorumluluğu, önemi ve yerine dair projelerimizi ortaya koymak olacağını kaydetti.