Kahramanmaraş Büyükşehir ve Göksun İlçe Belediyesi ile Kahramanmaraş ve Göksun Kafkas Kültür Derneklerinin birlikte organize ettikleri ‘Kafkas Gençlik ve Kar Festivali’nin ikincisi düzenlendi.

Göksun İlçesi Yantepe Mevkiinde düzenlenen kar festivaline katılan yüzlerce kişi, güneşli havada kayak ve kızaklarla kaymanın zevkini yaşadı. Festivale katılanlara sucuk ekmek ikramında bulunuldu.

Göksun protokolü de kızaklarla kayarak gençlere eşlik etti.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Bekir Sami Yavuz, festivalin kaynaşmaya sebep olduğunu belirterek, katılanlara ve destek olanlara teşekkür etti.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da halkın kaynaşmasına vesile olan bu tür etkinliklere destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Aydın, Göksun’un yaz ve kış iklimleri ile bölgenin göz bebeği haline geldiğini söyledi.

Kaymakam Ejder Demir’de, festivallerin farklı kültürleri bir arada barındırdığını ve halkın kaynaşmasına vesile olduğunu söyledi.

Kafkas gençlik ve kar festivaline katılan her yaştan yüzlerce kişi oluşturulan pistte kayak, kızak ve evden getirdikleri naylon malzemeleri kullanarak kaymanın zevkini yaşadı.

Gün boyu yapılan aktivitelerle yorulan vatandaşlara, kar üstünde yapılan sucuk ekmek ikram edildi.