KMBB Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çiftçilere fide, fidan dağıtımlarının yanı sıra sulama, kanal ve sistemleri konusunda da destek veriliyor.

Konu ile ilgili olarak Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada: “Daire başkanlığımız tarafından büyükşehir belediyemiz hizmet alanında bulunan sulama tesisi proje ve uygulamaları için, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sulamada yaşadıkları sorunların arazide yerinde teknik inceleme ve etütleri yapılarak malzeme yardım ve proje desteği sağlanmaktadır. Malzeme yardım ve projelerinin uygulaması ise; muhtarlıklara teslim edilen sulama borularının her türlü işçilik bakım onarım, çalışmaları çiftçilerimiz tarafından yapılmaktadır. Böylece proje maliyetinden yüzde 50’ye varan tasarruf sağlanmaktadır.” denildi.

Çiftçiler hizmetten memnun

Çalışmalar kapsamında proje uygulamalarının sonuçlarının değerlendirilmesi ve çiftçilerin bu uygulama ile ilgili görüşlerinin alınması için, Çağlayancerit İlçesi Fatih Mahallesine, Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından teknik inceleme gezisi düzenlendi.

Yapılan incelemeler ve görüşmelerde çiftçiler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan malzeme desteğinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Teknik gezilerde görüşülen ve fikirleri alınan çiftçiler bölgenin katma değeri olan Çağlayancerit cevizinin daha da değer kazandığı ifade ettiler.

Çiftçiler, su ile toprağı buluşturamadıklarından iş gücü ve ürün kaybı yaşamalarının kendilerini çok mağdur ettiğini; Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile malzeme yardımı ve projelerinin uygulanmasıyla kapalı borularla su ve iş gücü kaybı yaşamadan daha verimli bir sulama yaptıklarını, aynı zamanda daha kaliteli ceviz ve elma yetiştirdiklerini belirttiler.