Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alptekin Yasım, devlet hastanesinde tüm polikliniklerin 1 Haziran itibariyle Hastane randevu merkezi (MHRS) sistemi ile hasta kabulüne başladığını ifade etti.

Sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar, uzun bir sürenin ardından tedavi olmak için hastaneye gitti.

Hastane yönetiminin daha önceden yaptığı duyuruyu dikkate alan vatandaşlar, gidecekleri hekimden randevu alıp, saatlerce sıra bekleme eziyetinden kurtuldu.

Başhekim Yasım, "Hastane olarak sürecin başladığı Mart ayından bu yana Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermekteyiz. 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecine girildi. Hastane olarak tüm polikliniklerimiz hastane kabulüne başladı. Bu günden itibaren yavaş yavaş ülke genelinde hastanelerimizde belirlenen kurallara uyularak normale dönmeye çalışmaktayız. Elbistan Devlet Hastanesi'nde de 1 Haziran tarihi itibariyle normal bir şekilde poliklinik ve ameliyat hizmetlerine geçmiş durumdayız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta randevusuz hasta kabulü yapılmamaktadır.

Hastanemizden hizmet almak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığımızın 182 randevu sistemini arayarak randevu alması ve randevu saatinden en az 15 dakika önce hastanede olması gerekmektedir. Randevu saatinden önce gelen olursa yoğunluk oluşmaktadır. Bu durum salgının yayılmasını ve bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle hastanemizden hizmet almak isteyen vatandaşlarımızın randevu alarak hastaneye gelmeleri gerekmektedir. Sağlık bakanlığımız şuan ki sistemde randevu almadan gelen hastaların muayene edilmemesini öngörüyor. Mutlaka sistemden hastaların randevu almaları gerekmektedir. Randevu almayan hastalara sağlık hizmeti verilemiyor." diye konuştu.