Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde görevli 60 mahalle muhtarı ile yapılan toplantı yeni Emniyet Binası toplantı salonunda gerçekleştirdi.

İl Emniyet Müdürü İnci başkanlığından yapılan huzur toplantısına Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Arslanhan, Büyükşehir Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Yaşar Altıntel ve Mahalle Muhtarları katıldı. 

İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de katıldığı toplantıda Mahalle Muhtarlarının Dilek ve önerileri not edildi. 

SUÇ ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ MEMNUNİYET VERİCİ 

Mahalle Muhtarları suç oranlarındaki düşüşün mahallelerdeki huzur ortamına yansıdığını ifade ederken, bazı mahallelerde Bekçi talebi oldu. Yeni Bekçilerin göreve başlamasıyla taleplerin karşılanacağı dile getirildi 

EGZOZLARIN SUSTURULMASI 

Havaların ısınmasıyla egzoz konusunun bir önceki yılda olduğu gibi titizlikle takip edileceği, bu konuda müsamaha olmayacağı, egzoz konusuyla ılgili esnaflar ile toplantı yapılması planlandı. 

DÜĞÜNLERDE HAVAYA ATEŞ EDILMEMESİ

Düğünlerde ve etkinliklerde önceki yılda olduğu gibi önlemlerin alındığı, ayrıca bilinçlendirme çalışmaları yapılacağı vurgulandı. Havaya ateş edildiğinde meminin havada kalmadığı, tekrar belli bir hızla düştüğü, bunun tehlikeli bir durum olduğu hatırlatıldı. 

DOLANDIRICILIK AZALDI 

Dolandırıcılık konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığı, telefonda kendilerini arayan kişilere itibar etmemeleri, gerçek bir Savcı ve polisin telefonla tc numarası ve para, ziynet eşyası istemeyeceği, özelikle yaşlı insanların bu konuda dikkatli olması, böyle bir telefon geldiğinde anında 155'i araması istendi. Ayrıca dolandırıcılik konusunda ciddi oranda azalmanın olduğu ifade edildi. 

Toplantıda kazaya sebep olan kavşaklar,  caddeler ve sokaklar not edildi, trafik yönünden önlemler planlandı. Uyuşturucu konusu ile ilgili mahallelerde azalma olduğu, operasyonların devam edeceği konuşuldu. 

Önleyici çalışmalar kapsamında mahalle muhtarları ile polisler arasında birliktelik oldugu, Emniyet Teşkilatına büyük destekler verdikleri dile getirildi. 

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, " Bizler mahalle muhtarlarımız ile günün her saatinde iletişim halinde olmaktan son derece memnunuz. Halkın ve muhtarlarımızın desteği ile, huzur Şehri Kahramanmaraş'ta suç oraları her geçen gün düşüyor. Hırsızlık olaylarında ciddi azalma oldu.

Değerli Kahramanmaraş hakkının huzuru için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Destekleriniz ve ziyaretiniz için sağolun" şeklinde açıklama yaparken, güvenlik konusunda sorun ve talepleri tek tek dinledi ve Sorumlu müdürlere gerekli talimatları verdi. 

Mahalle Muhtarları ise, Yeni Emniyet Binasının hayırlı olmasını temenni ettiklerini, mahallelerde çok önemli sorunlar olmadığını, bir konu olması halinde gece gündüz polis müdür ve amirlere ulaşabildiklerini, teşekkür ettiklerini beyan ettiler. 

Toplantı sonrasında Mahalle Muhtarları ile toplu fotoğraflar çekildi.