Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, Türkiye’de de görüldü. Başta Sağlık Bakanlığı’nın virüsten korunma noktasında aldığı önlemler, diğer kurumlar tarafından da uygulamaya konulurken, milyonlarca öğrencinin eğitim gördüğü okullarda da dezenfekte çalışmaları başladı.

Kahramanmaraş’taki bazı okullarda bugün itibarıyla sınıflar başta olmak üzere okulun tüm noktası dezenfekte edilerek virüse karşı önlem alındı.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Bugünden itibaren 11 ilçemizde bütün okullarımızda dezenfekte çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı” dedi.

Sabah saatlerinde Onikişubat Necip Fazıl İlkokulu’nda düzenlenen programa katılan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



“BÜTÜN OKULLARIMIZDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın koronavirüs önlemlerine ilişkin uygulama başlattığını ve kentin 11 ilçesinde bulunan okullarda dezenfekte çalışmalarının hızlı bir şekilde başladığını belirten Cemal Yılmaz, “Korona virüsünden korunmayla ilgili bakanlığımızın belirlemiş olduğu okullarımızda uygulamamız gereken bir program var. Bakanlığımız bize bildirdi. Hafta başından itibaren başlamıştık.



Bugünden itibaren de şu anda 11 ilçemizde bütün okullarımızda dezenfekte çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı. Bu sürekli tekrar edecek. Korona virüsten korumayla ilgili Elhamdulillah ilimizde öğrencilerimizde herhangi bir durum söz konusu değil.

Zaten sorun olmaması için de tedbir alıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim kendi imkanlarımızı genel ve yerel imkanları kullanmak suretiyle bütün okullarımızda en taşradaki köy okulumuzdan şehir merkezindeki okulumuza kadar dezenfekte çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık.

Bununla ilgili bağımsız bir grup kurduk. Bu grupta günlük dakika dakika nerede ne çalışma yapılıyor eksi noksanlık neler onları tamamlamak için hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan bu süreci atlatacağız. Çalışmalarımız yoğun ve ciddi bir şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haber: Gökhan Çalı