Derin tarihi kültürü, doğası, bitki zenginliği ve turizm sektöründe zengin bir potansiyele sahip olan Kahramanmaraş’ın %34’ü ormanlarla kaplı.

Türkiye’nin doğal orkidelerinin üçte birini yetiştiren Kahramanmaraş, Hollanda ve İngiltere’nin toplamından daha fazla endemik bitki çeşitliliğine, Türkiye’nin en büyük 4. Ovasına ve 4. Büyük su havzasına sahip bulunmakta.

300 metreden 3000 metreye ulasan rakımının getirdiği fauna ve florasıyla çay hariç tüm bitkiler ilimizde yetiştirilebilmekte.

Kahramanmaraş, gerek derin tarihi kültürünün hediye ettiği değerler, gerekse doğal güzellikleri ile bakir bir turizm alanı.

Doğa yapısı, zengin bitki örtüsü, yaylaları ve birçok değeri ile turizm konusunda bir hazinedir.

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi Helete Mahallesi sınırlarında bulunan kiraz yaylası da bu doğal çeşitliliği içerisinde barındırıyor.

Buna ek olarak yörenin zengin florasında bulunan kenger, kekik, ardıç tohumu, beşik otu, çalba, çakırdikeni, diken ardıcı, yabani kiraz, kiriş, oğlak otu, salep, kara keven, sarı keven, velo keveni, sıyırma dikeni, sütleğen, yayla çayı, yayla karanfili, yayla kimyonu gibi besin zincirinin ilk halkasını oluşturan flora çeşitlerinin zenginliği ile tam bir doğa harikası.