Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki içmecelerde turist yoğunluğu yaşanıyor.

Acı suyun özellikle böbrek taşlarının düşürülmesi ve sindirim siteminin düzenlenmesinin yanı sıra birçok hastalığa şifa olduğunu duyan vatandaşlar bolca su tüketerek şifa arıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yaşayan vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği içmecelerde hareketli günler yaşanıyor.

Suyunun yanı sıra serin havasıyla da tercih sebebi olan yukarı, orta ve aşağı içmecelerdeki otel ve pansiyonlardaki doluluk oranı yüzde yüze yaklaşmış durumda. Parklar ve bahçeler tatilcilerin dinlence alanları oldu.

Bu yıl önceki sezonlara oranla biraz daha yoğunluk yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Bilal Eker, misafirlerin rahatı için gereken bütün tedbirleri aldıklarını belirtti..

Eker konuyla ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi; “ içmecelerimiz bu yıl çok daha yoğun bir sezon geçiriyor. Acı suyumuzun şifalı olduğunu öğrenen vatandaşlarımız içmecelerimize gelerek bol bol su içip, hastalıklarına şifa arıyor. Otuz yıldır aksatmaksızın buraya gelen vatandaşlarımız var. Suyun faydalarını duyup ilk kez gelenler var. Bu yoğunluk bizleri memnun ediyor. Esnafımızı memnun ediyor. Belediye olarak biz de üzerimize düşen görevi yapmaktayız. Misafirlerimizin rahatı ve huzuru için bütün tedbirleri almış durumdayız.”

Gün boyu şifalı sudan içen vatandaşlar, kısa süre içinde fayda görmeye başladıklarını söyleyen vatandaşlardan Zeynel Baykara ; “ Adıyaman ilinden geldim. Böbreklerimde ve idrar yollarında taş var. Şifalı sudan tüketerek taşları düşürmeye çalışıyorum. İlaç kullanımını en aza indirmek istiyorum. Suyunun yanı sıra havası da bize ayrı bir huzur veriyor” diye konuştu.

68 yaşındaki Diyarbakırlı Abdulaziz Selimoğlu’da, her yıl Ekinözü içmecelerine gelerek fayda sağladığını söyledi. 35 yıldır kesintisiz bir şekilde Ekinözü ilçesindeki içmecelere ailecek geldiklerini söyleyen Abdurrahman çiftçi ise şifa buldukları için acı su tükettiklerini söyledi.