Kahramanmaraş polisi parklardaki tehlikeyi ortadan kaldırdı!

Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü mobil park polisleri suç önleme faaliyeti kapsamında bir ilke imza attı. Şehir merkezindeki şüpheli kişilerin gbt ve üst aramasını yapan mobil park polisleri, bu kez de parkları milim milim aradı.

Parklardaki ağaç altınları, kamelyalar ve izbe yerleri tek tek arama taramadan geçirdi.

ağcalı mahallesinde bulunan aliye Izzetbegoviç parkında yapılan arama ve kontroller sırasında parktaki kamelyalara gizlenmiş vaziyette 9 adet suçta kullanabilecek kesici aletler ele geçirildi.

Yapılan araştırmada kesici aletlerin daha önceden gizlendiği, şuan için kimler tarafından bırakıldığının tespit edilemediği, kişilerin tespiti ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Polis ekipleri, suç aletlerini parka gizleyen kişilerin kimliklerini tespit etmek için geniş kapsamlı iz incelemesi ve kamera çalışması yapacak.

Sürekli polis denetiminden korkan şüphelilerin, denetimler esnasında üzerlerindeki suç aletlerini gelişi güzel attıklarını belirten yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceğini hatırlattı.

Mobil park polislerin yaptıkları bu yeni uygulama ile park ve bahçeleri tamamen suçtan arındırmayı hedefliyor.

Kahramanmaraş'ta mobil park polisleri, tüm parkları hem fiziki tehditler yönünden analiz ediyor, hem de aranan birçok kişinin yakalanmasını sağlıyor, hem de çevreyi rahatsız edenleri men ederek gerekli cezai işlemi uyguluyor.