Özellikle çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik aralıksız takip yapmaya devam eden İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geç saatlerde boş yollarda, sokak ve caddelerde gürültü yaparak halkı rahatsız eden araçlara yönelik uygulamalarına her geçen gün ağırlık vermeye devam ediyor.

Son bir hafta içerisinde 19 bin 780 araç kontrol eden polis ekipleri, 2 bin 245 araç ve sürücüsüne cezai işlem uyguladı bu araçlardan 191'i trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri modifeye edilmiş ve abartılı egzoz ile çevreye rahatsızlık veren, hız ihlali yapan, alkollü araç kullanan, gürültü yapan ve drift atan sürücülerin peşine düştü.

Sivil ve resmi ekipler aracılılığıyla yapılan takipte, Kentte yoğun olarak şikayet edilen araçlarla ilgili yapılan planlı çalışma sayesinde son bir hafta içerisinde modifiye edilmiş 60 araca, abartılı egzozlu 22 araca, sürücü belgesiz 202 sürücüye, alkollü araç kullanan 78 sürücüye, hız ihlali yapan 549 sürücüye, drift yapan 2 sürücüye, yüksek sesle müzik dinleyen 64 sürücüye, diğer kural ihlali yapan 1268 sürücüye idari işlem yaptığı öğrenildi.

Uygulama kapsamında çok sayıda tescilsiz motosiklet trafikten men edilirken, abartılı egzoz kullanan motosikletlere de trafik cezası yazıldı.

 Ekiplerin çevreye rahatsızlık veren araçlarla ilgili mücadelesinin aynı şekilde devam edeceği aktarıldı.

HABER – EMRE ATAÇ