Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana kapalı olan camilerden açık avluları olanlar bugün cuma namazıyla ibadete açılıyor. Tüm Türkiye'de camiler dezenfekte edilirken sosyal mesafeye uyulması için düzenleme de yapıldı.

Bu kapsamda cemaatle birlikte namaz kılmak isteyenler ise Erzurumluoğlu Camine akın etti.

İlk cuma namazını Erzurumluoğlu Camiinde kılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör camilerde ibadet etmenin huzurunu yaşadıklarını söyledi.

TESPİHLER KALKIYOR, CUMA NAMAZI DIŞARIDA

- "Cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

- Öncelik cami bahçesi, avlusu açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde, cuma namazları ise cami dışında kılınabilecektir.

- İbadete açılan cami ve mescitlerin her gün temizlenmesine ve dezenfekte edilmesine özen gösterilecektir.

- Abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacak, herkesin tıbbi bez maske takması zorunlu olacaktır.

- Tespih, rahle, ayakkabı çekeceği gibi malzemeler bulundurulmayacak, koronavirüs ile ilgili mücadele kapsamında alınacak tedbirleri içeren uyarıcı afişler cami ve mescitlere asılacaktır.

- Kişilerin seccadelerini yanlarında getirmeleri ve ibadet alanına girecek herkesin ellerini dezenfekte etmeleri sağlanacaktır. Cuma namazlarında, her cami ve açık alan için en az beş kişiden müteşekkil Cuma Heyeti oluşturulacaktır."

.