Kahramanmaraş'ta akarsu üzerindeki çardağın çökmesi sonucu işletme sahipleriyle vatandaşlar arasında çıkan taşlı, sopalı ve satırlı kavgada üçü çocuk 10 kişi yaralandı.

Merkez Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Çayı'na ailesi ve yakınlarıyla pikniğe giden gurbetçi Özkan Koyuyeşil, buradaki bir işletmeden çardak kiraladı.

Bir süre oturdukları çardağın çökmesi üzerine Koyuyeşil ailesi ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın taşlı, sopalı ve satırlı kavgaya dönüşmesi üzerine Koyuyeşil ailesinden 3'ü çocuk 10 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekiplerin güçlükle sakinleştirdiği kavgada yaralanan 10 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Jandarma ekipleri olaya karışan 12 kişiyi gözaltına aldı.

Kucağındaki bebekle darbedilen anne ve çocuğunun hayati tehlikesi bulunurken, diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Özkan Koyuyeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlı, kadın, çocuk ve bebek demeden taşlı, sopalı, satırlı saldırıya uğradıklarını söyledi.

Fırnız Alabalık Tesiside 10 kişinin yaralandığı kavga ile ilgili kamuoyu açıklaması yaptı.

Tesis Yetkililerinin Açıklaması şu şekilde:

Tesisimiz bayram dolayısı ile 11.08. 2019 tarihinde kapalı olmasına rağmen, misafirleri ile rica minnet tesise giriş yapan yaklaşık 20 kişi, ilerleyen saatlerde bayanlardan birinin yüzüğünü suya düşürdüğünü belirtip tesis sahibinden yardım istedi. Bir çardağa yaklaşık 20 kişinin çıkması sonucu çardak kırılmış olup suyun üstüne çardağa çıkanların düşmeleri sonucunda tesis sahibine küfür ederek mangal şişi fırlatılmış ve tesis sahibini kızı olan A. A. yanlarına geldiğinde tesis sahibine ve kızına fiziki müdahalede bulunulmuştur. Tesis sahibi ve kızı geri çekilmesine rağmen 20 kişilik grupça tesis sahibi darp edilmiş kızının kafası kırılmıştır. Tüm bu yaşananlarda tesis sahibinin suçsuzluğu ve kusurunun olmadığı kamera kayıtları ile sabit olup kamera kayıtları kolluk kuvvetlerine iletilmiştir. Gerek şahsımız gerek şirketimiz adına bu asılsız iftiraları kabul etmeyerek ilgililer hakkında yasal süreci başlatacağımızı bildiririz denildi.