Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalaRI kapsamında yerel ilamat masasınca Haksız Yere Elde Bulundurulan Anahtarla Kilit Açmak Suretiyle Hırsızlık suçundan 27 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Ü. K. (26) isimli şahısın, kimliğini gizli tutmak isteyen bir şahıs tarafından 112' ye gelen ihbarda saklandığı yerin Karacasu Karataş Mahallesi'nde bir ikamet olduğunu bildirmesi üzerine Kahramanmaraş Emniyeti harekete geçti, şahısın bulunduğu ikametin açık adresi tam olarak tespit edildikten sonra yapılan baskın sonucu aranan şahıs kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı, şahısın Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine sevki sağlanacağı bilgisi edinildi.

Öte yandan  ekipler düzenledikleri operasyonlarla, Malatya ilinde 55 hırsızlık olayına karışan ve "Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık" suçundan 14 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan F. A. (18), İlimiz merkezi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde küçük yaşta bir çocuğun elinden zorla telefonunu alarak olay yerinden firar edip, "Beden veya Ruh Bakımından Kendisini Savunamayacak Durumda Bulunan Kişeye Karşı Silahla Yağma" suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan E. D. (23), 2016 yılında işlemiş olduğu "Çocuğu Kasten Öldürmek" suçundan 10 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan C. K.(25), birçok suçdan sabıkası olup en son "Kasten Yaralama Suçundan" 6 yıl 10 ay hapis cezası ile aranan Ö. A.(40)'nın da aralarında bulunduğu çeşitli suçlardan aranması bulunan 133 kişi yakalandı.

Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 65 kişi yakalanarak adliyede ki işlemlerinin ardından cezaevine sevki sağlandı.

Çeşitli mahkemelerce haklarında aranma müzakeresi bulunan 68 kişi ise yakalanarak sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.