Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda yatmakta olan yakınları Öner Barut’u ziyaretten dönen aile içinde bulundukları ticari takside silahlı saldırıya uğramaları sonucunda biri taksi şoförü olmak üzere 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Göksun ilçesinin Keklikoluk Mahallesi Muhtarı H.K. cinayetinden dolayı Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda yatmakta olan Öner Barut’u ziyaret eden kardeşi C. B. (42) ile oğlu A. B. (13) Göksun- Elbistan karayolu Yağmurlu mahallesi mevkiinde içinde bulundukları ticari takside silahlı saldırıya uğradı. Olayda Caner Barut ile oğlu Akın ve ticari taksi şoförü Güngör Köleli (68 yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Göksun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan C. B. ile taksi şoförü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Olayın ardından saldırganların kimlik bilgilerine ulaşan jandarma ekipleri, zanlılardan A.K, İ.K ve T. K.   Kanlıkavak mahallesinde bir otomobilin içinde yakaladı. Jandarma ve polis ekipleri Elbistan ilçesindeki cinayetin devamı olarak değerlendirilen olayın diğer faillerinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Öte yandan Kaymakam Ejder Demir’in talimatı ile takviye kuvvetlerle birlikte ilçe merkezi ve Keklikoluk mahallesinde geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.