Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan takipte 1'i Bayan 34 Göçmen yakalandı. Kaçak yollarla ülkeye girdigi tespit edilen göçmenler Kahramanmaraş çevre yolunu kullanıp diğer illere geçmekte iken polis tarafından yakalandı. Göçmenlerin üzerinde sahte belgeler bulundu.

Kahramanmaraş Emniyeti her türlü kaçakçılık olayı ile ilgili, çevre yollarında yoğun uygulamalar yapıyor. Şehrin giriş yollarında 24 saat uygulamanın yanı sıra, sivil ekipler tarafından takip ve anlık uygulamalar yapan Polis ekipleri, göçmen kaçakçılığına da geçit vermiyor.

Kahramanmaraş-Gaziantep Çevre Yolu üzerinde Kayseri istikametine seyir halinde olan 46 DR 224 plakalı Minibüse ve bu araç önünde seyreden 46 EV 006 plakalı otomobil aynı anda durduruldu. Minibüs içerisinde 34 adet göçmen yakaladı. Minibüs sürücüsü Mehmet B. (42) ve şahısla irtibatlı hareket eden otomobil sürücüsü Nazmi B. (51) yakalanarak gözaltına alındı. Üzerlerinde sahte ikamet belgesi olan 4 Bangladeş, 17 pakistan,13 Afganistan uyruklu göçmene adlı yönden sahtecilik suçundan işlem yapılırken, idari yönden de para cezası tatbik edildi. Parmak izleri ve tetkikleri yapılan 34 kaçak göçmen için sınırdışı işlemi başlatıldı.

Suçta kullanılan araçlara el konulken, minibüs sürücüsüne 48 bin TL, kaçak göçmenlere 106 bin TL para cezası tatbik edildi. Araç sürücüsü iki şahıs göçmen kaçakçılığı kapsamında gözaltına alındı. Şüpheliler Adliyeye sevk edildi.