Elbistan ilçesinde Ali Polat (33) adlı vatandaş yaya olarak, çalıştığı otele gittiği sırada Güneşli Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki kaldırımda içinde bin 500 lira para ve banka kartları ile kişisel kartların bulunduğu cüzdan buldu.

Cüzdanın sahibine ulaşabilecek bir telefon numarasına ulaşamayan Ali Polat, cüzdanı bulduğu alandaki bir otobüs işletmesini arayarak, içinde para olan ve 24 yaşındaki Büşra Gül’e ait olan cüzdanı bulduğunu ve sorulması halinde kendine ulaşılmasını istedi.

Firma yetkililerinin cüzdanı kaybeden kişinin de kendilerine ulaştığını ve cüdanın sabah servisi ile Sivas’a giden üniversite öğrencisi Büşra Gül’e ait olduğunu, babası İsmail Gül’ün her yerde cüzdanı aradığını iletmesi üzerine, Ali Polat, Büşra’nın babası İsmail Gül ile otobüs firmasında buluşarak cüzdanı teslim etti.

Bulduğu cüzdanı teslim etmenin sevincini yaşayan Ali Polat: “ Her zamanki gibi sabah çalıştığım işyerine gittiğim sırada kaldırımdaki cüzdanı fark ettim. İçine baktığımda dolu olduğunu gördüm. İçinde herhangi bir iletişim numarası bulabilmek için kontrol ettim ama bulamadım. Bunun üzerine cüzdanı bulduğum alana yakın olan otobüs firmasını aradım. Firma bana yardımcı oldu, cüzdanı düşüren kişinin babası ile buluşarak teslim ettim. Yolda cüzdan bulacağım hiç aklımdan geçmezdi. Allah’ın imtihanından başarılı bir şekilde geçtiğimi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Kızının kaybettiği cüzdanı teslim alan baba İsmail Gül, Ali Polat adlı vatandaşa teşekkür ederek: “Cüzdan, Cumhuriyet Üniversitesi’ne gitmek üzere Sivas’a giden kızıma ait. Kızım sabah Sivas’a gitmek üzere otobüs firmasına geldiğinde, karşıdaki unlu mamulü satan işyerinden poğaça almak için arabadan indiğinde cüzdanı düşürmüş. Kızım cüzdanın yokluğunu çok sonra fark etmiş, gelip dolaştığımız yerleri aradım ama bulamadım. Otobüs firmasına durumu anlatıp telefonumu bırakmıştım, çok geçmeden beni aradılar ve cüzdanı bulan kişinin de kendilerini aradığını söylediler. Buluşarak cüzdanı sapa sağlam teslim aldım. Ali Polat kardeşime çok teşekkür ediyorum. Allah güzel insanları her zaman var etsin” ifadelerini kullandı.

MUHABİR: ALİ ÖZTÜRK