Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş halkının devletine olan sadakatine dikkat çekti.

Özkan, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ta askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve güvenlik korucularımızla milletimize hizmet etmenin manevi zevkini hep beraber yaşamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kahramanmaraş'ta hiçbir talep olmadan kendiliğinden, esnafının, eşrafının, Ticaret Odasının, borsasının ve esnafının güvenlik hizmetlerine, güvenlik hizmetleriyle el birliğiyle bu hizmeti daha iyileştirmeye daha nasıl katkımız olabilir diye kendiliğinden böyle bir temayül içinde oldular. Emniyet teşkilatımıza araç alma yönünde bir istek olmamasına rağmen böyle bir talebin gelmesi hem bir kadirşinaslık, cömertlik hem de milletimiz, devletimiz ve polisimizle kaynaşmasının bir ifadesidir. Bu anlamda Kahramanmaraş'ın esnafına ve eşrafına şükranlarımızı sunuyoruz."

İhtiyaç olmamasına rağmen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın hizmeti yaptığını belirten Özkan, "Bu araç alımıyla hem hizmetlerimiz daha iyileşecek hem de Kahramanmaraş halkımıza daha kaliteli yaygın bir hizmeti sunma şerefine nail olacağız. Allah güvenlik güçlerimizi muhafaza ve muzaffer etsin. Katkı sunanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ise güvenlik güçlerine geçmiş yıllarda da bu yardımları yaptıklarını belirterek "Kahramanmaraş'ta böyle bir yardıma vesile olabildiysek ne mutlu bizlere. Kahramanmaraş için güzel iyi hizmetlerde kullanılmasını temenni ediyorum." dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu da alınan araçların, ülkesi için gece gündüz gayret eden güvenlik güçlerine teşekkür borçlarının bir ifadesi olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerine başarı dileyen Balsuyu, "Yapılan bizim güvenlik güçlerimizin yaptıklarının karşısında küçük bir katkıdır. Bu araçların yapılan hizmetlere kazasız belasız katkıda bulunmasını arzu ediyoruz. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de araç gereç konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

İnci, "Ancak iş adamlarımız, böyle bir teveccüh gösterdi. Sağolsunlar 11 aracı bize hediye ettiler. İlçelerimize de bu araçlardan göndereceğiz. Arkadaşlarımıza kazasız belasız görevler diliyoruz. Kahramanmaraş halkına, odamıza, borsamıza ve iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından dualar edildi ve araçlar için kurdela kesildi.

Vali Özkan ve beraberindekiler daha sonra araçları gezerek incelemede bulundu.