Elbistan ilçesinde mantar ve yabani ot toplamak için çıktığı Şardağı yamaçlarındaki kayalıklardan düşen bir kişi jandarma ve sağlık ekiplerinin saatler süren çalışmalarının ardından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Elbistan ilçesinde mantar ve yabani ot toplamak için Şardağı’na çıkan bir kişi kayalıklardan yuvarlanarak yaralandı.

Taşburun Mahallesinde ikamet eden 47 yaşındaki Engin Aydın Şardağı yamacındaki Tellioluk Mevkiinde mantar ve yabani ot topluyordu. Kayalıklarda yürümekte olan Aydın dengesini kaybederek yaklaşık yirmi metre mesafeden aşağı yuvarlanıp yaralandı. Yaralı kişi 112’yi arayarak durumu bildirdi. İşte o andan itibaren saatler süren arama ve kurtarma operasyonu başladı.

Aksu Haber ekibinin de yakından takip ettiği kurtarma operasyonu kişinin yerini tespit ve doğa koşulları nedeni ile tam 3 saat sürdü.

Jandarma aracının bir noktaya kadar çıkabildi. Dağlık bölgede ekipler yaya olarak kayalıklara çıkıp yaralıya ulaştılar. Aydın’ın ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Yaralının aşağıya taşınması hiç te kolay olmadı. Onlarca dakikanın ardından yaralı jandarma aracına taşındı.

Askeri araçla taşınan aydın, hazır bekletilen ambulansa konuldu.

Yaralı Engin Aydın ambulansta yapılan müdahalenin ardından Elbistan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Aydın’ın vücudunda kırık, ezik ve yaralanmalar olduğu bildirildi.