Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli katkı sağlayacağı düşünülerek, kent genelinde maske kullanımını zorunlu hale getirmişti. İkinci bir karara kadar uygulanacak olan maskesiz dışarı çıkma yasağında kahramanmaraş’ta pes dedirten görüntüler bayram haftasından yaşandı.



Polis ekipleri de kentin işlek cadde, sokak ve meydanlarında denetim yaptı. Kahramanmaraşın en kalabalık caddesinde denetim gerçekleştiren polis, maskesiz dışarı çıkanlara idari para cezası uyguladı.

Kimi bu karara tepkisini gösterirken kimi ise uygulamanın yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Özellikle Trabzon caddesinde bir mağazanın önünde vatandaşlar tıklım tıklım kalabalık oluşturdu. Sosyal mesafe hiçe sayıldı. Koronavirüsü hiç kimsenin umrunda olmadı.



Gaziantep valiliği bayram alışverişini kent merkezinde yasakladığını duyurmuştu. Kahramanmaraş’ta ise durum çok farklı bayramda 4 gün sokağa çıkmak kısıtlamasına rağmen Kahramanmaraşlılar mağazalara akın etti. Bu görüntüler koronavirüsüne davetiye çıkartıyor.



Sağlık çalışanlarının emeğini hiçe sayan Kahramanmaraşlılar tüm uyarılara rağmen alışveriş ve kalabalık ortamlarda bulunmaya devam ediyorlar. Polis ekiplerinin uyarılarına rivayet etmeyerek bazı vatandaşlar, polis ekiplerine tepki göstererek kendisini haklı göstermeye çalıştı.

Haber: Gökhan çalı